Fuktskador i badrum

Få tråkigheter drabbar så många hushåll som fuktskador i badrum. Den dystra sanningen är att ett badrum kan se ut att vara i gott skick men redan ha utvecklade fuktskador. Får man minsta misstanke om fuktskada bör man därför utföra en mätning – annars är risken att man ångrar sig grovt när skadorna förvärras och sprider sig. Bakom kakel i gamla badrum finns ofta plastmattor som tyvärr håller betydligt kortare tid än många räknar med. Fuktskador kan skapas genom att dessa plastmattor som passerat bäst före-datum släpper igenom fukt, och då tar det lång tid innan fuktskadan blir synlig för blotta ögat. Dessutom kan det vara direkt hälsofarligt att vistas hus som har fuktskador och andra problem så som mögel och andra kemiska föroreningar kommer ofta hand i hand i hus som har utvecklat fuktskador.

Mätning berättar förutsättningar för tidsåtgång för renovering
Att göra fuktmätningar i befintliga badrum i god tid gör det ofta mycket smidigare att planera för tidsåtgången för en renovering av badrummet. Därför är det inte alls fel att börja i den änden så fort man kommer på tanken att renovera, för även om man inte på något sätt har några konkreta tankar på renovering är det bra att ha koll på läget innan man skaffar sig det.

Det går att hålla utkik efter vissa tecken
Det finns ändå några tips som är bra att ha med sig för att så tidigt som möjligt bli uppmärksammad på fuktskador i badrummet. Bland annat om det vid området vid golvbrunnen är så att den omgivande plastmattan släpper från sitt underlag, om fogar som svetsats drar i sär, om det uppstår sprickor i mattan i vinkeln mellan vägg och golv, om det lossnar kakelfog eller om hela kakel- eller klinkerplattor släpper eller spricker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>